Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

A 90 napos diéta

2009. június 18. - Moroandi

A 90 napos

Magyarországon a legnépszerűbb fogyókúrák egyike. Amikor a szénhidrát napon ebédre lehet enni tésztát paradicsomszósszal (szigorúan sajt nélkül) vagy pizzát, vacsorára 1-2 szelet tortát, kalácsot vagy 3 kocka étcsokit, nyilván sokan választják, hiszen úgy érzik, hogy nem kell a kedvenceket megvonni, csak arra kell figyelni, hogy melyik nap esznek belőle. Nézzük bővebben a híres 90 napost.

Állítólag amerikai sportorvosok fejlesztették ki, bár angol nyelvű oldalakon ennek a diétának nyoma sincs. (Ha mégis találsz, kérek hozzá linket.) Az alapja a fogyókúrának a táplálékok szétválasztása.  Mindig egyfajta étel jut így a gyomorba, amit így könnyebben bont le. A fehérje nappal kell kezdeni, ezután keményítő, szénhidrát, gyümölcsnap következik, majd újra fehérje nap jön. A sorrendet nem szabad felcserélni. Egy hónapban egyszer víznapot kell beiktatni gyümölcsnap és a fehérje nap közé. Cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható. Reggeli minden nap gyümölcs, esetleg 100%-os gyümölcslé. Egyébként gyümölcs délelőtt is fogyasztható korlátlan mennyiségben, ebéd előtt 1 órával azonban már nem. Na itt kezdődik probléma. A lúgosításnál már hivatkoztam természetgyógyászra, pont a reggeli kapcsán. Mit ajánlott reggelire? Vaj, tojás, pici kacsa- vagy libazsír tönkölybúza kenyérrel, hogy beinduljon az anyagcsere. A reggeli gyomorsavra gyümölcsöt enni hosszútávon egyenlő a gyomorfekéllyel. Nyilván 90 nap alatt nem alakulhat ki, de több barátom nem egyszer csinálta végig ezt a diétát. Nézzük tovább! A fehérje nap után következik keményítő, szénhidrát és gyümölcsnap, amit ebben a formában fölösleges szétválasztani, ugyanis mindegyik szénhidrát. Huzsvár Attila személyi edző ezt egyszerűen megfogalmazta: minden, ami a földből nőtt ki vagy abból készült, az szénhidrát. Bővebben itt olvashatsz róla: www.atifitness.hu/index.php?page=news&op=read&item=17

Ettől függetlenül a diéta nagy népszerűségnek örvend, ezért a Wellnescafé diétás szakértői megreformálták, és egy minta étrendet is összeállítottak hozzá. Erről itt olvashatsz bővebben:

www.wellnesscafe.hu/reform_90.php

 

Te már diétáztál a 90 napossal?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr951192531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irocska 2009.08.18. 16:49:30

Két észrevétel: angol nyelvű linket a gugli 50 700 000 db-ot dobott ki nekem a 90 days diet-re, és sok külföldi ismerősöm csinálja, nem csak itthon van:)

A másik, hogy testkontroll és sok más reform-táplálkozási módszer szerint reggel kellene a napi gyümölcsöt elfogyasztani, mert egyrészt csak ilyenkor tud rendesen megemésztődni, másrészt nem kell attól félnihogy savasít, mert éhgyomorra a gyümölcs lúgosít, csak ha ettél előtte és még nem dolgozta fel a szervezeted, akkor nem.

Irocska 2009.08.18. 16:50:33

Ja, egyébként nem védeni akarom a diétát, szerintem is vannak sokkal értelmesebb módok a fogyásra:)

Moroandi · https://aloewebshop.hu 2009.08.18. 17:47:58

@Irocska: Nekem is külföldön élő magyar barátnőm mondta, hogy nem ismert a 90 napos, az igaz, hogy nem jártam utána, nem írtam be a keresőbe, hittem neki, elnézést a tárgyi tévedésért. Annak örülök, hogy egyetértünk abban, miszerint vannak sokkal egészségesebb módok is a fogyásra.
süti beállítások módosítása