Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Póréhagymaleves

2010. január 10. - Moroandi

A krémlevesek a sűrítő eljárás miatt nem tartoznak a diétás ételek közé. A kis, zacskós adagok meg hiába tartalmaznak kevés kalóriát, az minden, csak nem természetes, még ha próbálja is a gyártó elhitetni velünk, hogy vitamindús, egészséges ebédhez jutunk általa. Van egy apró kis trükk, hogy ne, vagy csak minimális mennyiségben kelljen lisztet a leveshez hozzáadni.

 

Póréhagymaleves

Hozzávalók 4 személyre

4 szál póréhagyma

zöldségleves-alaplé

tengeri só

frissen őrölt bors

1 teáskanál olaj

1 teáskanál liszt

1 evőkanál 12 %-os tejföl

1 db graham zsemle felkockázva

4 dkg sovány sajt

A póréhagymát felkarikázom, és annyi zöldséglével öntöm fel, hogy éppen ellepje. És ez a titka az egésznek. Mivel kevés folyadékot adok hozzá, így önmagában is sűrű lesz a leves, nem kell sok lisztet használni a krémes állag eléréséhez. 20 perc alatt puhára főzöm a hagymát, majd botmixerrel pürésítem. A teáskanálnyi olajat a kis lábosba öntöm, rászórom a lisztet, fehéredésig hevítem, majd leveszem a tűzről, és elkeverem benne a tejfölt. A levesből egy merőkanálnyi mennyiséget a liszthez öntök, kikiverem csomómentesre, és visszaöntöm az egészet a leveshez. Frissen őrölt borssal, és ha szükséges, sóval ízesítem. Visszaforralom, amíg a leves be nem sűrűsödik. A zsemlét kockára vágom, és száraz serpenyőben megpirítom. Közvetlenül a tálalásnál szórom a tányérokba a zsemlekockákat, hogy ne ázzanak szét. Kevés reszelt sajttal megszórom a tetejét.

 

1 adag 169 kcal zsemlével, sajttal együtt.


A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr811660596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dundolka 2010.01.10. 14:08:45

Szia:) ELŐSZÖR IS KÖSZÖNÖM A JÓKÍVÁNSÁGOT:)És a hírleveled is, olvasója voltam és nagyon hazsnosnak találtam ajánlottam is pár embernek.Én már nem vagyok épp kismama korú, inkább leendő nagymama vagyok))))) Nem a 40 év inkább, a 18 és 16 éves fiAIM miatt.Jómagam már -39 kg-t hagytam magam mögött, ez már több mint egy éve szerves része az életemnek. Éltemóddá vált, kíséletezegtés és próbálgatás.....
Levesekhez annyit, nálunk a családban redszeresen kerül étlapra. Liszt nélkül csinálom,kb fél kiló zöldségből van 2 l leves, főzöm turmixolom tejföl 12% os 3dl,fűszerek.Az alaplé pedig, száritott zöldségkeverék tengerisóval keverve.(zöldségkeverék kapható a bióboltokban, a tengrisót meg én keverem hozzá igy tudom milyen arányú benne a só... árban pedig megvan abból amit a bolti ételizesitőért elkérnek)Készül brokkoli, karfiol,zeller,fehérépa( ez hihetetlenül finom:)zöldborsókrémleves.... a fiaim szeretik kevés reszelt sajtal megszórva pirtós kockákkal. Én csak magában eszem.
Kivánok további szép eredményeket!

Moroandi · https://aloewebshop.hu 2010.01.10. 14:45:15

@dundolka: Köszönöm! Örülök, hogy tetszett a hírlevél! A -39 kg pedig egyszerűen fantasztikus. Nekem már csak 7-8 kg van hátra, holnap indul az 1 hónapos verseny. Az 1 hónap alatt max. 4 kg-ot szeretnék fogyni, a maradék 3-4 kg-ra adtam magamnak még plusz 2 hónapot. Majd egy héten egyszer jelentkezem az eredményekkel.
Brokkoliból, meg zellerből én is szoktam csinálni levest, de a többi is nagyon jó ötlet, kipróbálom. Köszönöm,
Andi

NPolli · http://polli-n.freeblog.hu/ 2010.01.10. 14:47:28

Nagyon jó recept, mint mindig :-)
Nézz be egy pillantásra a blogomba ;-)
süti beállítások módosítása