Diétamentes időszakban a füstölt csülköt előző nap megfőzöm, a főzővízben hagyom kihűlni, majd kicsontozom, megszabadítom a kövér részektől, és felkockázom. A főzővíz is, és a csülök is mehet a hűtőbe. Másnap reggel a főzővíz tetejéről leszedem a megfagyott zsiradékot, és zöldségekkel, fűszerekkel együtt felteszem benne a babot főni. Amikor megpuhult a bab, belevágok néhány karika házi füstölt kolbászt, rántással besűrítem, és csipetkét szaggatok bele. Baromi finom, csak éppen fogyni nem lehet tőle. Sőt!
Bableves
Hozzávalók 2 személyre
10 dkg tarkabab
1 sárgarépa
1 fehérrépa
5 dkg zeller
2 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
babérlevél
1 evőkanál olaj
tengeri só
friss bazsalikom
A babot előző este beáztatom. Másnap az olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát, és fokhagymát. Hozzáadom a felkarikázott répát, apró kockára vágott zellert, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózom, és babérlevéllel ízesítem. A paradicsomokat leforrázom, lehúzom a héját, és kis kockákra vágom. Ezt is beleteszem a levesbe. Amikor megpuhult a bab, egy kis tálkába kiveszek 2-3 merőkanállal, és botmixerrel pürésítem, majd visszaöntöm a levesbe, és újra felforralom. A végén friss bazsalikommal fűszerezem.
1 adag 274 kcal-t tartalmaz.