Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Szombat

2009. június 07. - Moroandi

Újra itt a hétvége. Mivel tegnap nem igazán sikerült diétás ételeket ennem, ezért ma különösen oda kellett figyelni, hogy mit főzök magamnak.

 

Reggeli

 

1 db korpás zsemle

2 szelet sovány sajt

1 db paprika

 

Ebéd

 

Zellerpüré leves

 

Ez annyira diétás, hogy az előző napi kilengésemet teljesen helyre billenti. A zeller egyébként is az alacsony glikémiás indexű ételek közé tartozik, ráadásul ebbe a levesbe semmilyen sűrítő anyagot nem keverek.

A glikémiás indexről röviden: eredetileg cukorbetegek tápanyagtáblázatában alkalmazták először. 1-100-ig osztályozzák az élelmiszereket, aszerint, hogy a szőlőcukorhoz képest milyen gyorsan emelkedik, illetve csökken a vércukorszint az étel elfogyasztása után. Az alacsony glikémiás indexű ételek lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, így hosszú időre telítettség érzetet keltenek. És fordítva is igaz: minél magasabb egy étel GI értéke, annál gyorsabban szívódik fel, és nagyon gyorsan kialakul az újabb éhségérzet. Ezért van, hogy a gyorséttermek menüit elfogyasztva hirtelen jól lakunk, aztán egy óra múlva még éhesebbek vagyunk, mint előtte. Na vissza a zellerhez!

 

1 db zellergumó

1 db leveskocka

1 pohár natúr joghurt

 

A zellert felkockázom, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, beledobok egy leveskockát, és puhára főzöm. A botmixerrel pürésítem, és belekeverem a joghurtot. Ennyire egyszerű. Egy pici borsot esetleg lehet beleszórni, én azért nem tettem bele, mert Lilike is velem együtt ette. Ő is nagyon szereti.

 

Vacsora

 

Zöldsaláta

 

½ fej saláta

1 db paradicsom

¼ kígyóuborka

1 db paprika

3 dkg feta sajt

Olívaolaj

Balzsamecet

Salátafűszer

 

Minden hozzávalót feldarabolok, a salátaleveleket összetépkedem, egy tálba belehelyezem. Külön tálkába kikeverek 1 evőkanál balzsamecetet 2 evőkanál olívaolajjal és a salátafűszerrel. A kész öntetet a salátára locsolom, és jól összekeverem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr591170086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása