Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Zöld tea

2009. július 05. - Moroandi

Igazi hőség van, árnyékban 32 C°. Ilyenkor mindenki rengeteg folyadékot iszik, az is akinek nem szokása. Pedig a sok folyadékra mindig szüksége van a szervezetünknek, még pedig testsúly-kilógrammonként 0,03 l. Tehát a saját testsúlyomból kiindulva, 65 kg*0,03 l=1,95 l, durván 2 liter. De az nem mindegy, hogy mit iszunk. A cukrozott, a szénsavas üdítők, koktélok, alkoholos italok nem megfelelőek a folyadék pótlására, bár némelyik jeges koktél fantasztikusan finom. Ha ezekről le tudunk mondani, akkor a kérdés az, hogy mégis az ásványvízen kívül, ami lássuk be, nagyon unalmas, mégis mit igyunk? Van olyan innivaló, amely segít a testsúly megtartásában, illetve meg van az a fantasztikus tulajdonsága, hogy csökken a testsúly havonta kb. 1 kg-ot, akkor is, ha nem változtatunk az étrendünkön.

Ez a zöld tea.

Azon elgondolkoztál már, hogy a kínaiak a  legfinomabb ételeiket, a csirkét, kacsát bőrével együtt fogyasztják, a sertéshúst a szalonnájával együtt eszik, még sincs túl sok elhízott ember. Ezt francia kutatók a zöld tea zsírlebontó képességének tulajdonítják. A kutatás során arra az eredményre jutottak, hogy napi 5 csészényi zöld tea elfogyasztása az étkezések után, havi 1 kg súlycsökkenéssel jár diétázás nélkül.

Azonban a zöld tea nem csak a fogyókúra kiegészítője lehet, hanem rendkívül egészséges is.

A zöld teában nagy mennyiségben található C vitamin, B vitaminok, magnézium, kálium és mangán. Számottevő a fluorid tartalma. Vízhajtó, ezáltal méregtelenítő hatása van. Kávé fogyasztás helyett is javasolt élénkítő hatása miatt. A kávéban levő koffein a gyomorban szívódik fel szinte azonnal, gyomorfájást, ingerlékenységet, szívdobogást okozva. A zöld tea koffeinje a bélben szívódik fel fokozatosan, így egyenletesen fejti ki a hatását. Segíti a koncentrálóképességet, megelőzi a fáradságérzetet. Normalizálja az emésztést, elősegíti az anyagcserét, amely egy diéta során szintén fontos szempont. Ha ezeket a hatásokat el szeretnéd érni, akkor igazi tea füvet szerezz be, ne filtereset. És ha kíváncsi vagy rá, hogyan kell jól elkészíteni, akkor itt el tudod olvasni:

teaunnep.hu/egeszseg-zold-tea.html

Az alábbi videón pedig meg is tudod nézni:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr651228135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása