Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Fehérje

2009. augusztus 11. - Moroandi

Az ideális mértékű fehérje fogyasztása elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működésében. Szerepet játszik a növekedésben, fertőzések leküzdésében, a sebgyógyulásokban, és nélkülözhetetlen építő köve az izomfejlődésnek. Az általánosan elfogadott mennyiség a testsúlykilógrammonkénti 1 g fehérje fogyasztása. Az elsődleges fehérje forrás a hús, a hal, a tojásfehérje, a sajt, a túró, és ha semmilyen állati eredetűt nem vagy hajlandó megenni, akkor ott a szója.

Először a tejtermékekről készítettem egy táblázatot. Természetgyógyászok a tej és tejtermékek fogyasztását kifejezetten károsnak tartják, bár én még nem találtam rá meggyőző magyarázatot, hogy miért, ha Te tudsz ilyen, kérlek írd meg. Azon kívül, hogy a tejtermékek kitűnő fehérje források lehetnek, nagy adagban tartalmaznak kalciumot, ami a csont fejlődéséhez, illetve a csontritkulás megelőzéséhez fontos. Ha azt az álláspontot követed, hogy nincs szüksége az embernek egy másik emlős (boci) tejére, akkor nem árt valamilyen kálcium tartalmú táplálékkiegészítő után nézned.

 Tej és tejtermék  1 adag  energia  fehérje  kalcium
 félzsíros tej  2 dl  95 kcal  5 g  245 mg
 sovány tej  2,5 dl  95 kcal  6 g  325 mg
 gyümölcsjoghurt (0,1% zsír)  150 g  115 kcal  5 g  185 mg
 kecsketej  1,5 dl  105 kcal  5 g  195 mg
 zsírszegény túró  3 evőkanál  85 kcal  10 g  110 mg
 zsírszegény sajt  3 dkg  115 kcal  10 g  330 mg

 

Amennyiben nem tudsz 0,1%-os gyümölcsjoghurtot vásárolni, inkább készíts magadnak natúr joghurtból és valamilyen friss gyümölcsből, ugyanis a készen kapható gyümölcsös joghurtok 50 kalóriával többet tartalmaznak, és hozzáadott cukortól lesznek édesek.

Holnap a húsokat és a halakat rakosgatom táblázatba.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr261303016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása