Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Fogyókúra szülés után

2009. augusztus 24. - Moroandi

A vital.hu-n olvastam azt a cikket, amely a szülés utáni fogyást fejtegeti, szabad, nem szabad, mikor és mit szabad. A cikkben Peter Sawicki professzor a következő kijelentést teszi: "A nők körülbelül felénél a terhesség alatt felszedett plusz kilók maguktól eltűnnek, ezért nem is érdemes nagy figyelmet fordítani rájuk. A terhesség utáni súlyproblémák elkerülésének egyik legjobb módja, ha a gyermek megszületése után felkeresünk egy étkezési tanácsadót, aki egészséges és kiegyensúlyozott étrenddel segíti a fogyást."

Nyilatkozta ezt egy férfi, aki rendben, hogy professzor, de nem említit, ezt az eredményt, mármint a nők felének nincs a terhesség után 6 hónappal már súlyfeleslege, milyen mérések alapján állítja. Kimegyek a játszótérre, és pontosan az ellenkezőjét látom. Sőt a saját hízásom és fogyásom sem illik bele a professzor úr által említett eredménybe. Ráadásul az sem mindegy, hogy hány éves korában szül az anyuka. 30 év felett már egy kicsit lelassul az agyagcsere, nehezebb a felszedett kilóktól megszabadulni. 20-as éveikben járó édesanyákról valóban, mintha olvadna a súlyfelesleg. Dr. Sawicki egyébként a Német Közegészségügyi Intézet igazgatója. Elképzelhető, hogy ekkor különbség lenne a német és magyar anyukák között? Nyilván az sem mindegy, hogy terhesség alatt mennyi súlyfölösleget szedünk magunkra. Nagyanyáink régi mondása, miszerint ilyenkor kettő helyett kell enni, már rég nem igaz. A szomszédasszonyom mondta mindig, amikor várandósan neki ült jó ízűen enni: "szalonnázik a baba". Na azóta sem fogyott le, pedig ennek már 14 éve.

Egy dolog azonban megnyugtató, hogy a gyermek megszületése után egészséges és kiegyensúlyozott étrenddel elő lehet segíteni a súlycsökkenést. Nyilván nálunk még nem annyira elterjedt, hogy étkezési tanácsadóhoz forduljunk, nekünk erre itt az internet, csak okosan kell dönteni, és nem hinni a szélsőséges "fogyjon 7 nap alatt 7 kilót" reklámoknak.  Ja, és múltkor a You Tube-on láttam Prokrivtsák Móni fantasztikus fogyásáról riportot, a táplálkozási tanácsadója egy legalább 120 kg-os nagy darab nő. Esetleg vizet prédikál és bort iszik? Nálunk még a táplálkozási tanácsadó is kövér :DDD.

Tehát a szoptatás alatt a sok zöldség és gyümölcs, illetve a sovány szárnyas húsok fogyasztása, és a sok folyadék nem árt sem a kismamának sem a babának, sőt ha jó minőségű táplálékhoz jut az édesanya szervezete, az a babának kifejezetten jót tesz.

Az eredeti cikket itt olvashatod:www.vital.hu/fogyokura-szules-utan

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr211335283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása