Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

A fogyás elősegítésére igyál sok vizet

2009. augusztus 26. - Moroandi

Minden egészséges táplálkozással vagy fogyókúrával foglalkozó cikkben megtalálható a folyadékfogyasztás fontossága. Napi 2-2,5 liter folyadék az ajánlott mennyiség, de ez a nyári időszakban 3-4 liter is lehet. Mi köze van ennek a fogyáshoz?

Hihetetlen, de igaz. Az agyunk nem mindig tudja megkülönböztetni az éhség érzetet a szomjúság érzettől. Azt gondolod, hogy éhes vagy, miközben csak egy nagy pohár vizet kellene meginnod. Rögtön mennyi kalóriát megspóroltál. Ráadásul a víz elősegíti az elfogyasztott étel megemésztését, felszívódását, nélkülözhetetlen a szervezetünk alapvető funkcióihoz, hiszen testünk kb. 70%-a víz. A vízben oldódó vitaminok oldószere. A tápanyagokat szállítja a sejtekhez, illetve az anyagcsere során keletkezett felesleges anyagokat üríti ki a testünkből, ezt méregtelenítésnek nevezzük. És ha már a méregtelenítésnél tartunk, erre a legjobb folyadék a zöld tea. Erről már régebben írtam, ezen a linken megtalálod.fittmami.blog.hu/2009/07/05/zold_tea_1 Lehet inni még frissen facsart zöldség és gyümölcsleveket, gyógyteákat. Tara blogjában egy egész sorozatot találsz arról, hogy szoptatás alatt melyek azok a gyógyteák, amelyeket lehet fogyasztani. harmonikuselet.blogspot.com/

Honnan tudod, hogy kevés vizet ittál? Fejfájás, fáradság kíséri a dehidratáltságot, azonban hosszú távon külső jelei is vannak. Egy ismerősöm olyan munkát végez, hogy ritkán jut mellékhelyiség közelébe, tehát napi 1/2 liter víznél soha nem iszik többet. Hiába használja a legjobb arckrémeket a bőrére, az mégis vékony, ráncos és pergamenszerű. Ha ezt szeretnéd elkerülni, igyál meg naponta legalább 9-10 pohár vizet.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr181339960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása