Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Egy perces fogyókúra

2009. október 14. - Moroandi

Már a 3 órás diétánál is felkaptam a fejem. Van 90 napos fogyókúra, meg 7 napos bikini diéta, na de 3 órás fogyókúrával, hogyan lehet fogyni? És az egy percessel? Tudom, hogy mi lesz a vége: 50, 40, 30, 20, 10 másodperces fogyókúrákat iktatunk rohanó életünkbe.

A 3 órás diéta természetesen nem azt jelenti, hogy ilyen rövid idő alatt valami különleges étrend vagy csodaszer segítségével fogsz lefogyni. Ez a módszer tulajdonképpen nagyon egyszerű, pontosan 3 óránként kell étkezned. Jorge Cruise fitnesz szakértő alkotta meg a test anyagcsere működésére hivatkozva: ha 3 óránként eszel, a szervezeted nem tartalékol, mert tudja, hogy mindig hozzájut a megfelelő tápanyaghoz.

A 3 óránkénti evés kiegyensúlyozottan tartja a vércukor-szintedet, nem lesznek éhségrohamaid, ráadásul a két étkezés között eltelt kevés időnek köszönhetően nem tudsz nagy adagokat enni. Jorge viszonylag liberálisan kezeli a nassokat, egy-egy szelet csoki belefér. Ahhoz azonban, hogy fogyni is tudjál, muszáj zöldségeket, gyümölcsöket enned, teljes kiőrlésű gabonaféléket, és zsiradékból is inkább a hidegen sajtolt olajakat válaszd. És a legfontosabb, amit már minden táplálkozási tanácsadó nem győz hangsúlyozni: a reggelit soha ne hagyd ki. Ébredés után legfeljebb 1 órával tojásból, teljes kiőrlésű magvakból, vagy kenyerből készíts magadnak reggelit.

Akkor mi lehet az egy perces fogyókúra? Nem, nem! A percenkénti evés nem fogyáshoz, hanem elhízáshoz vezet. Ezt a diétát pont nekünk, kisgyermekes anyukáknak találták. Tulajdonképpen nem étrend, hanem olyan egyszerűen és gyorsan kivitelezhető trükkökről van szó, amelyek kevés időt igényelnek, mégis be tudják indítani a szülés utáni fogyást.

1. Keverj koktélt

A kedvenc szigorúan 100%-os gyümölcslevedet keverd össze fele-fele arányban ásványvízzel, és rögtön megspóroltál 80 kcal-át.

2. Zöld tea

Ez mindig beválik a zsírégetés fokozására. Ha elindulsz a gyermekeddel a napi szokásos sétára, előtte igyál meg egy csésze zöld teát. A mozgás és a zöld tea hatására beindul a zsírégetés.

3. Margarin helyett

Nem csak a margarin, de a vaj helyett is a kenyeredet megspriccelheted olíva, vagy más hidegen sajtolt olajjal. Sokkal kevesebb zsiradékot fogsz így megenni.

4. Vérvétel

Na jó, a vérvétel tényleg 1 perc, a várakozás lehet, hogy több lesz. A kutatások szerint 12 nőből 1-nak rosszul működik a pajzsmirigye, ami miatt lelassul az anyagcsere, és hízásnak indul a szervezet.

5. Rágózz!

Bizonyos kutatásokra hivatkozva azt állítják, hogy aki cukormentes rágót rágcsál nap mint nap, annak 20%-kal gyorsabban működik az anyagcseréje. Saját magamra hivatkozva meg azt mondom, hogy a rágózástól sokkal több gyomorsav keletkezik, így állandóan éhesnek érzem magam.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr401449783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ani974 · http://www.csaladbaratblog.blogspot.com/ 2009.10.16. 09:57:24

Ez nagyon szuper módszer. Pont nekem való. Szerintem egyáltalán nem fog nehezemre esni 3 óránként enni.
A rágóról annyit, hogy mélyen egyetértek veled. Egyébként nekem nagyon visszatetsző, ha egy nő (vagy bárki) rágózik (és úgy beszélget). Nem mondom, hogy egyáltalán el nem rágnék egy szemet sem. Na de nap mint nap? Ezt kihagyom. A többi ötlet (főleg a csoki:-)) jöhet. Köszi!

Moroandi · https://aloewebshop.hu 2009.10.16. 10:45:34

@ani974: igen, a háromóránkénti evés könnyen tartható, és egészséges is. Sajnos a gyerkőcök születése előtt cigiztem, és akkor rágóztam is. Na hát tök értelmes dolog, elszívom a cigit, amivel ugye ártok az egészségegemnek, utána meg rágom a mentolos rágót, hogy ne legyen büdös a szám. Hála Istennek, mind a kettőről leszoktam. Sőt édesanyám 40 évnyi dohányzást hagyott abba egyik napról a másikra. Nagyon büszke vagyok rá :)))
süti beállítások módosítása