Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Lencseleves

2010. január 01. - Moroandi

Ahogy szilveszterkor malac dukál, úgy újév napján valamilyen formában lencsét szokás enni. A malac a szerencsét hozza meg, a lencse pedig a sok pénzt. Továbbra sem vagyok babonás, mégis minden újév napján lencsét eszünk. Főzelék vagy leves? Most a leves mellett döntöttem.

 

Újévi lencseleves

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg lencse

2 szál sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

babérlevél

ecet

4 teáskanál 12 %-os tejföl

A lencsét átválogatom, és hideg vízben 3 órát áztatom. A sárgarépát megpucolom, és karikára vágom. Egy nagyobb lábosban hideg vízben a lencsét, a sárgarépát, és az egész hagymát felteszem főni. Fokhagymát dobok mellé, megsózom, és 2 babérlevelet rakok mellé. 40-45 perc alatt megpuhul. Ekkor kiveszek belőle egy tányérnyit és botmixerrel összeturmixolom, majd visszaöntöm. Így nem kell a levest berántani (kalóriát spórolunk), mégis finom sűrű lesz. Tálalás előtt pici ecettel savanyítom, és a tányérba egy teáskanál tejfölt teszek.

1 adag 270 kcal-át tartalmaz. (A hagyományos lencselevesbe füstölt kolbász is jár, sőt be is kell rántani, azonban itt ezeket a nehéz hozzávalókat kihagytam belőle, mégis nagyon finom leves, méghozzá diétás, sikeredett belőle).


A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr811637416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása