Nagyobb lányom, Dorina kicsi korától rossz evő volt. De nem ám, hogy a főzeléket nem ette, még a palacsintát sem. Oviba a gyerekek mindig dicsekedtek, hogy anyukájuk végre sütött palacsintát, őt meg kirázta a hideg. Hiába próbáltuk rábeszélni, hogy ezt minden gyerek szereti, sokáig nem állt kötélnek. Aztán egyszer csak úgy döntött, hogy most jött el a pillanat, megkóstolja. És láss csodát, ízlett neki. Most már süthetném akár minden héten, de persze nem teszem. Mellesleg én is szeretem, de ha valami, akkor a palacsinta aztán minden, csak nem diétás kaja.
Almás palacsinta
Találtam azért olyan receptet, amit a diétázás, sőt a fogyókúra kellős közepén is meg lehet enni.
Hozzávalók
5 dkg finomliszt
5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
4 teáskanál olívaolaj
1 alma lereszelve
1 tojás
3 dl sovány tej
csipet só
1 teáskanál nádcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
A tojást felverem, majd belekeverem a sót, a cukrot, a tejet és az olajat. Beleszitálom a lisztet, csomómentesre keverem, majd mehet bele a reszelt alma és a fahéj. Ha sűrűnek találod a tésztát, akkor egy pici szódavízzel hígítsd fel. 20 percre a hűtőbe teszem. Kiolajozott serpenyőben kisütöm őket. A reszelt alma miatt nem tudtam olyan vékony palacsintákat sütni, mint a hagyományom tésztából, de így is nagyon finom lett. És nem szakad, nem tapad, nem ragad, tök egyszerűen kezelhető, ami a nyers tészta állagát tekintve nem volt egyértelmű.
Ebből a mennyiségből 5 db-ot sikerült sütnöm, 1 db energiatartalma 134 kcal.