Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Almás palacsinta

2010. január 19. - Moroandi

Nagyobb lányom, Dorina kicsi korától rossz evő volt. De nem ám, hogy a főzeléket nem ette, még a palacsintát sem. Oviba a gyerekek mindig dicsekedtek, hogy anyukájuk végre sütött palacsintát, őt meg kirázta a hideg. Hiába próbáltuk rábeszélni, hogy ezt minden gyerek szereti, sokáig nem állt kötélnek. Aztán egyszer csak úgy döntött, hogy most jött el a pillanat, megkóstolja. És láss csodát, ízlett neki. Most már süthetném akár minden héten, de persze nem teszem. Mellesleg én is szeretem, de ha valami, akkor a palacsinta aztán minden, csak nem diétás kaja.

 

Almás palacsinta

Találtam azért olyan receptet, amit a diétázás, sőt a fogyókúra kellős közepén is meg lehet enni.

Hozzávalók

5 dkg finomliszt

5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

4 teáskanál olívaolaj

1 alma lereszelve

1 tojás

3 dl sovány tej

csipet só

1 teáskanál nádcukor

1 kávéskanál őrölt fahéj

A tojást felverem, majd belekeverem a sót, a cukrot, a tejet és az olajat. Beleszitálom a lisztet, csomómentesre keverem, majd mehet bele a reszelt alma és a fahéj. Ha sűrűnek találod a tésztát, akkor egy pici szódavízzel hígítsd fel. 20 percre a hűtőbe teszem. Kiolajozott serpenyőben kisütöm őket. A reszelt alma miatt nem tudtam olyan vékony palacsintákat sütni, mint a hagyományom tésztából, de így is nagyon finom lett. És nem szakad, nem tapad, nem ragad, tök egyszerűen kezelhető, ami a nyers tészta állagát tekintve nem volt egyértelmű.

 

Ebből a mennyiségből 5 db-ot sikerült sütnöm, 1 db energiatartalma 134 kcal.

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr951682133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ani974 · http://www.csaladbaratblog.blogspot.com/ 2010.01.20. 09:24:16

A palacsinta az nálunk is jöhet minden mennyiségben. :-D
süti beállítások módosítása