Olyan gyorsan repül az idő, hogy nemsokára a decemberi rohangálás kellős közepén találjuk magunkat. Nálad miről szól a karácsony? Család? Ajándékok? Szeretet? Megnyugvás? Esetleg a terülj-terülj asztalkám? Hát ez az!!! Akár mennyire egészség-tudatosan táplálkozunk, a karácsonyi menü mindenki számára kihívást jelent. Míg a saját főztünket meg tudjuk tervezni, vendégségben nem várható el, hogy a diétánknak megfelelő étkek kerüljenek az ünnepi asztalra (hacsak nem a házigazda is az egészséges táplálkozás híve). Két lehetőség közül választhatunk (nem, nem arra gondoltam, hogy vendégségben visszautasítunk minden finom falatot):
- vidáman végig esszük a karácsonyi menüt, mondjuk a fél adagos trükköt alkalmazva :), és januártól visszaállunk a megszokott diétánkhoz, készülve a fürdőruha szezonra
- vidáman végig esszük a karácsonyi menüt, szigorúan fél adagokat szedve a tányérunkra, és már most, így október végéhez közeledve arra figyelünk, hogy minél több zöldség, saláta kerüljön a tányérunkra.
Mit nyerünk a második módszer alkalmazásával? 2-4 kiló súlyfeleslegtől megszabadulunk karácsonyig, és stressz mentesen, aggodalom nélkül ülhetünk ünnepi asztalhoz.
Már itt is van az első saláta, amit tegnap vacsorára készítettem.
Joghurtos vegyes zöldsaláta
Hozzávalók
K ét maroknyi levélsaláta (jég-, fejes-, tölgyfalevél saláta, lollo rosso)
1 kisebb sárgarépa lereszelve
1 db frankfurti pulykavirsli
lila hagyma hajszálvékony szeletekre vágva
5 dkg sovány sajt lereszelve
Az öntethez
1 natúr joghurt (nálam activia volt)
kávés kanál mustár
1 teás kanál méz
1 teás kanál olíva olaj
pici tengeri só
frissen őrölt bors
A hozzávalókat megmosom, tépem, reszelem, kedvenc salátás tálba halmozom. Az öntet alapanyagait összekeverem, salátára öntöm, és az egészet megeszem :). Két éves Lili lányom besegített, kiette belöle az összes virslit.
1 adag 305 kcal-t tartalmaz.