Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Siófok

2011. február 07. - Moroandi

Hagyományt teremtően már 4-ik éve a téli hideg elől - na nem trópusi szigetekre - "csak" egy gyermekbarát szállodába menekültünk néhány napos kikapcsolódásra. Jártunk a Kolpingban Alsópáhokon, Kehidakustányban, a soproni Fagusban, az idén pedig Siófokra esett a választás. Nem bántuk meg :)
 
Bár a Balaton-part kihalt volt, az elhagyatott villanegyed pedig lehangoló, mégis a februári napsütésben a mólón való sétálás feledhetetlen élmény nyújtott. A szálloda szinte tökéletesnek mondható. Érkezésünk napján, ami pont hét közepére esett, olyan kevés vendég volt, hogy a wellness oázis élményfürdőjét csak mi birtokoltuk.
 
 
A szerény vendégszám ellenére minden előre egyeztetett szolgáltatást megkaptunk. Ez az "All Inclusive Light" keretében annyit jelentett, hogy a félpanziós ellátás kibővült ebéddel, délutáni süteménybárral, egésznapos korlátlan kávé, tea és limonádé fogyasztással. A felszolgálók rendkívül figyelmesek voltak. Ha kisebb lányom fintorgott, hogy nem elég édes a limonádé, ugrottak a cukorral, ha a nagyobb lányom nem talált megfelelő vacsorát az igázán bő kínálatból, felajánlották, hogy sütnek neki egy szelet csirkemellet. És el is érkeztünk a kritikus ponthoz, a diétás-nem diétás, mit válasszak vacsira dilemmához. A négy vacsorából csak kétszer ragaszkodtam a jól bevált valami sovány hús zöldség-saláta körettel verzióhoz. Az egyik este marhapörkölt tarhonyával, ami ugye nem kimondottan fogyis étek, került a tányéromra :). Ami igazán az én ízlésvilágomnak megfelelt, az a "Calabriai húscsíkok szűzérméből" nevezetű zöldséges, mégis a hagymától szaftos csoda volt, aminek a receptjét el is hoztam magammal. Pár nap múlva megfőzöm, és megosztom itt a blogon.
 
 
A siófoki mólóra feltorlódott jégtömbök
 
5 nap teljes ellátás, pihenés közepette sem híztam - azt nem mondom, hogy egyetlen dekát sem - 1/2 kilónál többet. Ez a mindennapos szauna-futópad párosnak, meg a délelőtti nagy sétáknak köszönhető.
 
 
A móló másik oldalán a hattyúk úszkáltak békésen
 
A szállodának egyetlen hibája volt, a lobby-ból nyílt a bár, a bárban pedig megengedett volt a dohányzás. Ezáltal, ha kijöttünk a wellness-ből, ha jöttünk le a lépcsőt, ha mentünk ebédelni, vacsorázni, mindig megcsapta az orrunkat a füstszag :(. De tényleg ez az egyedüli kellemetlenség, amit itt tapasztaltunk.
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr92645480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása