Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Parasztdiéta

2012. július 19. - Moroandi

kolbászok.jpg

Parasztvakítás. Ismét beindult a Schobert-Rubint házaspár zseniális marketinggépezete. A Facebook-ot fantasztikusan használó és kihasználó marketingesek mindennap adagolnak kisebb-nagyobb botrányokat. Onnan kezdve, hogy rossz helyen parkolt Réka a hófehér Q7-sel, mert nem volt hely kedvenc fodrászata előtt, egészen odáig, hogy a szaúdi nagykövetségen melltartó nélkül, miniruhában és szandálban jelent meg, folyamatosan részesei lehetünk életüknek. Ezek a hibák mind megbocsáthatók lennének, ha egyszer is elismerné, hogy "bocs, hülye voltam, legközelebb figyelek". Olyan szerethető és emberi lenne.

Tegnap este az M2-ön Tolnai Klárival láttam egy régi riportfilmet. A riporter kérdésére, hogy miért nem szeret bevásárolni, és hogyan viseli, ha felismerik, az következő választ adta (nem tudom szó szerint visszaadni, de a lényeget igyekszem): Nem szeretek vásárolni menni, mert felismernek és gyűlölöm, amikor 40, kosárral ácsorgó nénit megelőzve előrehívnak. De az is dühít, amikor durván szól hozzám az eladó, "itt az 5 dkg túró, még valamit?". Étterembe sem szeretek járni, mert azonnal a szomszéd asztaloknál összesúgnak, én pedig rögtön azon gondolkodom, hogy nem ezt a ruhát kellett volna felvennem, jól vagyok-e kisminkelve, egyszóval viselkednem kell

Na messzire kanyarodtam a parasztdiétától, de erről is sok minden eszembe jutott pl. most az, hogy a negatív reklám is reklám. És az, hogy nincs új a nap alatt (Uramisten, csak közhelyeket tudok írni?), mert a parasztdiéta kísértetiesen hasonlít megboldogult Atkins doktor diétájára. Az Atkins-diéta az, amelyik teljesen kitiltja a szénhidrátot a napi menüből, oly annyira, hogy még zöldséget és gyümölcsöt sem engedélyez az első szakaszban (hosszú távon durva vitamin- és tápanyaghiánnyal küzd a szervezet). Ennél jobb Norbi megoldása, hiszen sokféle alma, hagyma, fokhagyma, paprika került a kosarába. Szent-Györgyi Albert óta tudjuk, hogy ez nekünk jó.

zöldségek.jpg

Aztán a tányérra kipakolt kolbász, szalonnak, disznósajt, Norbi szerint is legalább 4000 kcal lehet. De ez nem probléma szerinte, mert csakis Norbi Update kenyéret, és zöldségeket fogyaszt hozzá. Namármost, egy nagyon helyes, idős belgyógyász professzor mondta egyszer évekkel ezelőtt a TV2 valamelyik magazinműsorában a divatos diétákkal kapcsolatban, hogy totál mindegy, minek nevezzük: káposztaleves, csoki, 90 napos, Atkins vagy paraszt, ha a szervezetnek a napi normál működéshez 2000 kcal-ra van szüksége, mégis ennél többet eszünk, azt a testünk nem használja fel, így zsír formájában lerakódik. Kész, passz.

Azért néhány dolog nekem is tetszett, bár ennek semmi köze a parasztdiétához. Norbi zöldségesnél és hentesnél vásárolt, nem hipermarketben. Ebből azt a messzemenő következtetést vontam le, hogy nem élelmiszeripari hulladékot tesz a családi asztalra. Az egyszerű sertés semmilyen formában nem került szóba, csakis mangalica, ló- és szamárkolbász van a tányéron. Hangsúlyozta a napi 30 perces mozgás fontosságát, és a sok folyadék (víz) fogyasztását.

A heti 5 kiló fogyás kolbásszal és szalonnával pedig parasztvakítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr884665001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása