A vasárnapi ebéd nem könnyű feladat egy diétázó családanyának! Külön nem akarok ilyenkor főzni magamnak, tehát olyan ételt kell kitalálni, amit lelkiismeret-furdalás nélkül meg tudok enni, és a családom is jóízűen fogyasztja el a feltálalt kaját. A mai ebéd nagyon jól sikerült :)
Sajtos-gombás pulykamell
Hozzávalók 4 személyre
8 vékony szelet pulykamell
1/2 kg csiperke
1 fej vöröshagyma
1/2 pohár 12 %-os tejföl
8 dkg sovány sajt
tengeri só
frissen őrölt bors
2 dl alaplé (ez most nálam húsleves volt)
olaj
A hússzeleteket vékonyra klopfolom, és besózom. Egy nagy serpenyőbe olajat melegítek, beleteszem a húsokat, és mindkét oldalukat megpirítom. Közben a sütőt 200 C°-ra előmelegítem. A megpirított hússzeleteket egy nagy tepsibe rakom, aláöntöm az alaplevet, letakarom fóliával, és kb. 30 percig párolom. Közben a hagymát és a gombát vékony szeletekre vágom, és egy teáskanálnyi olajon megdinsztelem őket. Félrehúzom a tűzről, hogy hadd hűljön, majd amikor már nem forró, akkor belekeverem a tejfölt. Amikor a hús elkészült, leveszem róla a fóliát, a tetejére halmozom a tejfölös gombát, megszórom reszelt sajttal. Annyi időre teszem csak vissza a sütőbe, hogy a sajt rápiruljon. Párolt rizst készítettem hozzá köretnek, de én csak csalamádéval ettem.
Annyira hozzászoktam, hogy keveset eszek, csak az egyik szelet hús fogyott el a tányéromról.
Egy adag (2 szelet hús) 400 kcal-át tartalmaz (köret nélkül).
Te hogy oldod meg a vasárnapi ebédeket?