Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Nagy Péntek hús nélkül

2011. április 22. - Moroandi

Keresztény szokáshoz híven Nagy Pénteken nem eszünk húst, azonban aki nem hívő, a legjobb alkalom húsvét előtt, ha nem is böjtöt, de méregtelenítést tartani (ez ünnepek után is jót fog tenni). Két hús mentes receptet is hoztam, annyira finom és színes mindkettő, hogy rögtön elszállt a tavaszi fáradtságom :)

Tavaszi színes zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre

1 db cukkini

1 szál póréhagyma

10 dkg zeller

1-1 szelet piros és sárga kaliforniai paprika

20 dkg zöldbab

1 teás kanál nádcukor

2 evőkanál olívaolaj

1 l zöldség alaplé

4 evőkanál 12 %-os kávétejszín

friss bazsalikom

frissen őrölt tarka bors

5 dkg reszelt sovány sajt

A póréhagymát felkarikázom, a cukkinit, a zellert, a paprikákat kockára vágom. Az olívaolajon a hagymát megfuttatom, rádobom a a cukkinit, a zöldbabot, a zellert, és megszórom a cukorral. Addig pirítom, míg halvány barna színt kapnak a zöldségek. Felöntöm az alaplével, kb. 20 perc alatt készre főzöm. Leveszem a tűzről a levest, belekeverem a tejszínt és az apróra vágott bazsalikomot, majd visszarakom, hogy összeforrjon. Tálalásnál a gyönyörű színekben pompázó sárga, piros kaliforniai paprikával, és a reszelt sajttal a tetejét megszórom.

Csőben sült, töltött cukkini

Hozzávalók 4 személyre

4 db cukkini

1 szál póréhagyma

1/2 piros és sárga kaliforniai paprika

4 db paradicsom

2 evőkanál olívaolaj

1 dkg vaj

4 db főtt tojás

4 dl paradicsom ivólé

tengeri só

frissen őrölt bors

friss bazsalikom

5 dkg mozzarella

A cukkiniket félbe vágom, a belsejét kikaparom, és felkockázom. A pórét felszeletelem, a paprikát apró kockára vágom. Egy serpenyőbe olajat melegítek, beledobom a hagymát, a cukkinit, a paprikákat, és 10 percig párolom, majd lepirítom. A szintén kockára vágott kemény tojásokat hozzákeverem a zöldségekhez. Egy tűzálló tálat kivajazok, belefektetem a cukkiniket, megtöltöm a belsejüket a zöldséges-tojásos keverékkel. A paradicsomról lehúzom a héját, felkockázom, hozzáadom a bazsalikomot, megsózom, borsozom, és felöntöm az ivólével. A paradicsomos mártást a cukkini köré öntöm, és előmelegített sütőben 180 C°-on 20 percig sütöm. Amikor elkészült, a felszeletelt mozzarellát a cukkinire rakosgatom, és még 5 percig pirítom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr462845646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doktorkotasz2 2011.04.26. 09:42:25

Mindkettő nagyon jól hangzik, besokaltam rendesen a nyuszi alatt a sok kajától, így biztos, hogy ma megcsinálom ezeket! Köszi!

Moroandi · https://aloewebshop.hu 2011.04.26. 19:04:11

@doktorkotasz2: szívesen! Örülök, hogy tetszik. Remélem, ízlett is :)
süti beállítások módosítása