A szivárvány-diéta nem egy újabb diéta őrület, inkább egy ajánlás az egészséges étkezés megvalósításához. A lényege az, hogy a naponta ötször kerüljön tányérunkra piros, zöld, lila és sárga zöldség vagy gyümölcs.
Kis odafigyeléssel akár meg is valósítható, azonban találtam egy tök egyszerű megoldást, amellyel egyszerre letudható az összes szín :-)
Készítsünk belőle salátát! Ez lehet zöldségekből készült is, mint most az enyém, de lehet gyümölcssaláta is. A lényeg, hogy mind a négy színből bátran válogassunk. A színek hogyan függnek össze a tápanyag-tartalommal, arról itt olvashatsz bővebben.
A legszínesebb saláta
Hozzávalók
Zöld: jégsaláta, endívia, kígyóuborka, olívabogyó, lucernacsíra
Piros: paradicsom
Sárga: kukorica, sárgarépa
Lila: lila káposzta, lila hagyma
Ezenkívül került a salátába 2 szelet pulykasonka, feta sajt felkockázva. Az öntethez himalája sót, frissen őrölt borsot, dijoni mustárt és egy csepp mézet összekevertem friss citromlével és olívaolajjal. Kicsit tartalmasabb ebédhez egy szelet grillezett csirkemellet is el tudnék képzelni.