Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Fogyókúra az ősz kedvelt gyümölcseivel

2009. szeptember 11. - Moroandi

Az ősz két legkedveltebb gyümölcse a szőlő és a szilva. Bár mindkettőnek magas a gyümölcscukor tartalma, tele vannak létfontosságú vitaminokkal, és még méregtelenítik is a szervezetet.

A szilva

Néhány diéta gyakori velejárója a székrekedés. Amennyiben ezt természetes módszerrel szeretnénk megszüntetni, az első gyümölcs, ami az eszünkbe jut, az a szilva. Sőt, ha a kismamák a lelassult anyagcsere miatt néhány szem aszalt szilvát lefekvés előtt megesznek, a másnap reggel fokozatosan könnyebbé válik. A rosttartalma fokozott bélműködés tesz lehetővé, a gyümölcscukor pedig elősegíti a salakanyagok távozását. Vízhajtó hatásának köszönhetően felturbózza a veseműködést, így beindul a szervezet méregtelenítése. Szinte valamennyi B-vitamint megtalálhatjuk a szilvában, tehát az idegrendszer megfelelő működése garantált, a kálium, a foszfor, és a cink pedig a depresszió ellen nyújt védelmet. A kálcium, magnézium és vas a fáradsággal veszi fel a küzdelmet, antioxidáns tartalma pedig az immunrendszert támogatja a közeledő vírusos időszakban. A szilva a táplálékkal felvett zsírt megköti, meggátolja a lerakódását, és az emésztés felgyorsításával kevesebb hízlaló anyag tud felszívódni, a szervezetből rövid időn belül távozik. 1 hetes mintaétrendet itt találsz.

A szőlő

A szőlőben is szinte minden létfontosságú tápanyag megtalálható, serkenti az anyagcserét, és a megfelelő energiaszintről is gondoskodik. A vitaminok közül elsősorban a B1 és B2 vitamint tartalmazza, ami szintén az idegrendszer megfelelő működését teszi lehetővé, a kálium tartalma pedig a szövetek között pangó felesleges víztől szabadít meg. Magas rost, víz, és savtartalma megmozgatja a beleket, a máj, az epe és a veseműködés felgyorsítása pedig a szervezet teljes méregtelenítésére hatással van. Soha ne a magnélküli szőlőt válaszd, ugyanis a magja rengeteg E-vitamint tartalmaz, védi a sejtfalakat, és a szőlőmagolaj ez egyik legismertebb öregedés-gátló anyag. Ehhez egy 5 napos kúrát találsz itt.

Forrás: Femina

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr471375944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása