Szereted a halat? Drága kozmetikusom, Szandi, még akkor is elsápad, ha csak beszélek róla, hogy milyen egészséges a tengeri hal fogyasztása. Oké, van egy-két kaja, amit én is csak akkor ennék meg, ha az éhenhalás küszöbére sodródnék. De, a tengeri halakat nagyon szeretem, az édes vízieket kevésbé (bocs, Baja)! Ja, a pisztráng kivétel!
Citromfüves sült makréla
A makréla az olcsóbb tengeri halak közé tartozik, nem olyan trendi és flancos, mint a lazac, de ugyanúgy rengeteg omega 3 zsírsavat tartalmaz, mint drágább társai. Hetente legalább kétszer ennünk kéne tengeri halat, nálam ez kéthetente egyszer valósul meg, sajnos. De, igyekszem, tényleg!
Hozzávalók 4 személyre
4 db makréla
4 szál citromfű
2 dkg vaj
tengeri só
citrom
A halakat hideg vízben jól átmosom, majd kívül-belül citrommal meglocsolom, és alaposan besózom. A hasüregébe belenyomkodom a citromfüvet, a vajat pedig 4 részre vágom, és mindegyik hal tetejére teszek belőle. A sütőt 200 C°-ra előmelegítem. A makrélákat a grillrácsra fektetem, aláteszek egy tálcát, hogy ne a sütőt kelljen sikálni a lecsöpögő, utána meg ráégő levektől. Mindkét oldalát 10-10 perc alatt megpirítom.
1 adag 360 kcal-át tartalmaz.