Nem olyan régen nézegettem Ani blogját, zöldséges pecsenyét készített. A zöldség és a hús jó párosítás a diétás étrendben, így a sertést csirkére cseréltem, és extra adag zöldséget tettem hozzá, így nem kellett külön köretet készíteni. A fehérbort viszont kihagytam. Régebben én is használtam vörös- vagy fehérbort a főzéshez, azonban a férjem soha semmilyen alkoholt nem iszik, és annak ellenére, hogy főzés során az alkohol elillan, ő köszöni szépen, nem kér belőle. Néha csináltam forralt bort, és azt is addig kellett bugyogtatni, amíg garantáltan nem maradt benne alkohol, csakis a fahéj-szegfűszeg illat- és ízkombináció miatt itta meg.
Zöldséges csirkeragu
Hozzávalók 4 személyre
2 csirkemellfilé
1 vöröshagyma
mélyhűtött zöldségkeverék
1,5 dl zöldség-alaplé
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
tengeri só
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
A csirkemelleket vékony csíkokra vágom, és egy teáskanál olajon megpirítom. A vöröshagymát nyolcadolom, és a másik teáskanál olajon azt is megpirítom. Megszórom egy kávéskanál pirospaprikával, és ráöntöm a csirkehúsra. Jól összeforgatom, sóval, borssal, szerecsendióval megfűszerezem, és 1,5 dl zöldség-alaplével felöntöm. Mivel a csirkemell gyorsan elkészül, a zöldségkeveréket is rögtön belezúdítom. Kb. 20 perc alatt a hús és a zöldség is készre párolódik. Alig várom már a tavaszt, hogy friss zöldségekkel is elkészítsem.
1 adag 168 kcal-át tartalmaz.