Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Zöldsaláta a legjobb joghurtöntettel

2010. február 16. - Moroandi

A diétás étrend egyik kötelező élelmiszere a csirke- vagy pulykamell, a másik a zöldsaláta. Próbálja az ember lánya minél változatosabbá tenni, de egy idő után baromi unalmassá válik mindkettő. Mit lehet mit tenni, az alapok maradnak, és a fűszerezéssel igyekszem érdekessé varázsolni az igazán kevés élményt nyújtó fejes salátát. Már nagyon várom, hogy végre friss, tavaszi salátafajtákból tudjak válogatni a piacon. Addig is marad a fejes- meg a jégsali, és az öntet teszi élvezhetővé az egészet.

 

Zöldsaláta a legjobb joghurtöntettel

Hozzávaló 1 személyre

1/4 fejes saláta

10 dkg kígyóuborka

1/2 zöldpaprika

1 db paradicsom

5 dkg sovány túró

Az öntethez

1 natúr joghurt

friss citromlé

olívaolaj

mustár

folyékony édesítő

friss bazsalikom

fokhagyma

tengeri só

frissen őrölt bors

 

Nem írtam mennyiségeket az öntethez a joghurton kívül, bátran lehet fűszerezni, hogy a salátának igazán finom íze legyen. Először mindenképpen a joghurtot keverem össze a fűszerekkel, és a hűtőbe teszem, amíg a saláta hozzávalóit megmosom, és feldarabolom. A saláta leveleit mosás után leszárítom, és apró darabokra tépkedem. A kígyóuborkát és a paprikát vékony csíkokra vágom, a paradicsomot pedig cikkekre szeletelem. A túróból 4-5 teáskanálnyit a tetejére halmozok, és az egészet meglocsolom a hűtőben összeérlelt öntetemmel. 

1 adag 176 kcal-t tartalmaz.

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr481764141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása