Az első igazi tavaszi napot kaptuk ma Istentől. A nagylányomról lekerült a vastag, téli sapka, a kislányomat pedig vastag melegítőbe, mellénybe és sportcipőbe öltöztettem a bakancs-overál páros helyett. És nyugodtan főzhettem brokkolit is, ki lehetett szellőztetni a nem éppen kellemes szagokat. Még a karfiol és a kelkáposzta tudja ennyire bebüdösíteni a lakást, télen nem is készítek gyakran. Ha délben megfőzöm, a férjem este a párologtatót bőven telecsepegteti narancsos illóolajjal, hogy ne érezze a kajaszagot. De ennek vége:))) Lekapcsoltam a fűtést, kinyitottam az ablakot, és estére a brokkolinak nyoma sem marad.
Csőben sült brokkolirózsák
Hozzávalók 2 személyre
1 fej brokkoli
1 pohár kefír
5 dkg sovány reszelt sajt
tengeri só
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
vaj
A brokkolit rózsáira bontogatom, és forrásban lévő vízbe 1 perc alatt előfőzöm. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenek vajjal. A brokkolit leszűröm, és a kivajazott tálban elrendezgetem. A kefírhez hozzákeverem a reszelt sajtot, megízesítem sóval, borssal, szerecsendióval, és a brokkoli tetejére öntöm. 200 C°-ra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul.
1 adag 201 kcal-t tartalmaz.