Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Eszement diéták

2011. április 05. - Moroandi

Galandféreg-diéta

Hogy mire képes az ember a fogyás érdekében? Három helyen is olvastam a napokban a galandféreg-diétáról (Családi Lap, Diéta és Fitnesz, Life). Soha nem voltam semmilyen drasztikus kúrának a híve, de az, hogy egy kis súlyfelesleg miatt képes bárki beteggé tenni magát, ez teljes őrültség. Szerencsére Magyarországon nem terjedt el ez a "diéta", és az említett magazinoknak köszönhetően remélem, hogy aki ezzel a módszerrel kívánt volna néhány kilótól megszabadulni a nyár közeledtével, elveti a lehetőséget.

A horgas és a sima fejű galandféreg

Az emésztőrendszerbe kerülve ez a parazita mindent felzabál, tehát a gazdatest (ember) ehet bármennyit, mégis fogyni fog. Aki nem szereti megtartóztatni magát, annak ez akár jó hír is lehetne, azonban a bélférgesség betegség. Képzelj el egy 8 méteresre megnőtt parazitát, ami nem csak a töpörtyűt meg a parasztkolbászt falja fel, hanem minden nélkülözhetetlen vitamint és tápanyagot, amit megeszel. Ettől az emberi szervezet legyengül, megbetegszik.

"Fletcherizing"

Horace Fletcher az 1900-as évek elején találta ki a "fletcherizing"-nek keresztelt módszert. A fogyókúra lényege, hogy az ételt 32-80 rágással kell a fogak között őrölni, majd csakis a táplálék folyékony részét szabad lenyelni, a szilárdat ki kell köpni! Jaj! Az első részével abszolút egyet értek, nem terheli meg a gyomrot a jól megrágott étel, ráadásul a komótos étkezéssel azt érjük el, hogy az agyba eljut a jel az evésről, ezért jóval kevesebb kaja is elegendő.

A második része egyszerűen baromság. Amire azt mondja, hogy ki kell köpni, az a rost. A rost nem szívódik fel a szervezetben, de elősegíti a bélműködést, az egészséges táplálkozás elengedhetetlen része. Fletcher biztos nem járt étterembe, vagy minden honnan kitiltották. Képzeld el azt a közös vasárnapi ebédet, ahol a fogyókúrázó anyuka minden falatot jól megrág, majd a szilárd állagú maradékot kiköpi. Soha nem lennék ilyen elvetemült, azonban, ha mégis eszemet vesztve belekezdenék a fletcherizingbe, a férjem másnap biztos elrohanna az ügyvédhez beadni a válókeresetet.

Fletcher egyébként milliomosként halt meg (hála a módszer követőinek) szívrohamban. Csak én gondolom kísértetiesen hasonlónak Horace Fletcher és Dr. Atkins életútját?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr802801907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása