Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Medvehagyma leves

2011. április 09. - Moroandi

Tavasz a méregtelenítés (testi megtisztulás), a húsvéti nagyböjt (testi és szellemi felfrissülés), a fogyás (télen felszedett súlyfölöslegtől való megszabadulás), a nagytakarítás ideje, na meg a medvehagymáé. A lőrinci piacon minden magára valamit adó zöldségkereskedő már tart a standján ebből a gyöngyvirág leveleire hasonlító növényből. Vigyázat, a gyöngyvirág levele mérgező! Inkább biztos forrásból vásároljuk, mint magunk gyűjtsük az erdőből.

Medvehagyma leves

Hozzávalók 4 személyre

1 csokor medvehagyma

1 szál póréhagyma

1 l zöldségalaplé

frissen őrölt tarka bors

1 evőkanál kávétejszín

1 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt

1 evőkanál 12%-os tejföl

A póréhagymát felkarikázom, a medvehagyma leveleit összetépem. Egy kisebb fazékba dobom a zöldségeket, a zöldségalaplével felöntöm. Ez most nálam a DM-ban kapható bio zöldségleves kocka volt saját alaplé híján. Kb. 20 percig főzöm. Átöntöm a turmixgépbe, rátekerem a borsot, ellenőrzöm a levét a só miatt, és homogénre turmixolom. Közben az olívaolajat felmelegítem, beleszórom a lisztet, fehéredésig pirítom, leveszem a tűzről és belekeverem a tejfölt. A levest visszaöntöm a fazékba, néhány kanállal pedig a tejfölös sűrítményre szedek, habverővel simára keverem, és belecsurgatom az egészet a levesbe. Egyet forralok rajta, majd a tejszínnel lágyabbá varázsolom az ízét. Férjem kap hozzá néhány kis szelet sajtos pirítóst.

 Ki tudja a medvehagyma kalória tartalmát?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr132812592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.04.11. 07:37:20

szerencsére nálunk is megjelent a boltban a medvehagyma, igaz, néha elég fonnyadt.
igyekszem még akkor venni, amikor friss.
van ötlete valakinek, hogy hogyan marad roppanós a levele? én simán a hűtőbe teszem, de lehet hogy inkább vízbe kéne állítanom?

bungics (törölt) 2011.04.11. 22:21:14

Vízbe kell állítani, mint egy csokor virágot.
süti beállítások módosítása