Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Receptek húsvétra 3.

2011. április 14. - Moroandi

A répatorta ezernyi receptje fellelhető nyomtatott sajtótermékekben csakúgy, mint az online magazinok, portálok felületein. Lehet választani a 20 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 12,5 dkg margarin változatot is, bár csak ezt a három összetevőt számolva rögtön 2658 kcal-nál tartunk, és akkor még hol van a tojás, a mazsola. Van azért egészségesebb változata is. Bár nem sok kalóriát tudunk megspórolni vele, de a fehér lisztet teljes kiőrlésűre, a porcukrot pedig finomítatlan nádcukorra cserélve, segítünk azon, hogy a vércukorszintünk ne emelkedjen hirtelen az egekbe.

Diétás répatorta

Hozzávalók

10 dkg házi vaj

3 tojás

1 csésze reszelt répa

1/2 csésze mazsola

1 csésze kockára vágott alma

2 csésze teljes kiőrlésű bio tönköly liszt

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál őrölt szerecsendió

2 teáskanál őrölt fahéj

pici tengeri só

A vajat a nádcukorral habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojásokat, mindegyikkel külön összedolgozom. Utána mehet bele a reszelt répa, a felkockázott alma, és a mazsola. A lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal és a szerecsendióval összevegyítem. A fűszeres lisztet óvatosan beleforgatom a vajas masszába, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben 180 C°-on kb. 50 percig sütöm.

Na jó, mégis tudtam egy kis kalóriát spórolni, az egész torta 2492 kcal-t tartalmaz, és 12 szeletre lehet vágni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr582826568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása