A répatorta ezernyi receptje fellelhető nyomtatott sajtótermékekben csakúgy, mint az online magazinok, portálok felületein. Lehet választani a 20 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 12,5 dkg margarin változatot is, bár csak ezt a három összetevőt számolva rögtön 2658 kcal-nál tartunk, és akkor még hol van a tojás, a mazsola. Van azért egészségesebb változata is. Bár nem sok kalóriát tudunk megspórolni vele, de a fehér lisztet teljes kiőrlésűre, a porcukrot pedig finomítatlan nádcukorra cserélve, segítünk azon, hogy a vércukorszintünk ne emelkedjen hirtelen az egekbe.
Diétás répatorta
Hozzávalók
10 dkg házi vaj
3 tojás
1 csésze reszelt répa
1/2 csésze mazsola
1 csésze kockára vágott alma
2 csésze teljes kiőrlésű bio tönköly liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt szerecsendió
2 teáskanál őrölt fahéj
pici tengeri só
A vajat a nádcukorral habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojásokat, mindegyikkel külön összedolgozom. Utána mehet bele a reszelt répa, a felkockázott alma, és a mazsola. A lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal és a szerecsendióval összevegyítem. A fűszeres lisztet óvatosan beleforgatom a vajas masszába, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben 180 C°-on kb. 50 percig sütöm.
Na jó, mégis tudtam egy kis kalóriát spórolni, az egész torta 2492 kcal-t tartalmaz, és 12 szeletre lehet vágni.