Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Egy csirkemell utóélete 2.

2012. július 02. - Moroandi

fettuccine.jpg

A csirkemell további maradékát tésztával is el lehet készíteni. Az ALDI-ban széles nagyon klassz olasz metéltet kaptam. Ezt mindig külön kosárba pakolják az egyéb "különlegességek" közé, nem összetévesztendő a hagyományos, tojásos tésztával. A durumlisztből készült tészta egyébként készülhet diétás ebédre, a mennyiségre azonban figyelni kell. A száraz tészta max. 8 dekányi lehet egy adag, de csökkentett szénhidráttartalmú diéta esetén ezt le kell felezni (max. 4 dkg). Ez olyan icike-picike tálnyi lesz, mint ami a képen is látható.

 

Paradicsomos fettuccine

Hozzávalók 4 személyre

16-32 dkg durumlisztből készült szélesmetélt

4 db paradicsom

maradék csirkemell felkockázva vagy 1 fél nyers csirkemell

1-2 gerezd fokhagyma

olívaolaj

tengeri só

frissen őrölt bors

friss bazsalikom

A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm. Mivel a csirkemell maradék húsból készült, ezért azt nem kellett külön megsütöm. Persze nyers csirkét vagy pulykát is felhasználhatunk, akkor a húst fehéredésig előpirítom. Az átnyomott vagy lereszelt fokhagymát rádobom az olajra, utána beleszórom az apróra kockázott szárnyast. Átforrósítom, majd mehet rá a cikkekre vágott paradicsom. Sóval, borssal, friss bazsalikommal fűszerezem. Attól függően, hogy a paradicsomot egyben vagy szószként szeretném a tányéromon viszont látni, 2-10 percig párolom. A tésztát tálkákba szedem, rákanalazom a csirkés paradicsomot és bazsalikomlevéllel díszítem. Ha több zöldségre vágyom, cukkinit is teszek a szószba.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr914620836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása