Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Beigli vs. sütőtök

2009. december 22. - Moroandi

Karácsony előtt sok minden csinál az ember lánya (nagytakarít, vásárol kaját meg ajándékot, rohan, süt, főz). Két ételféleségnek, mind a kettő finom csemege, mindenképpen nagy szezonja van: a sütőtöknek meg a beiglinek. A nagyobb lányom és a férjem miatt minden évben muszáj mákos beiglit sütni, azonban most először kiszámoltam a benne lévő kalóriát is. Hiszed vagy sem, én dobtam egy hátast, és rögtön elhatároztam, hogy nem eszek idén beiglit, ez aztán igazán nem fér bele semmilyen diétás étrendbe, egy rúd mákos 2040 kcal-t tartalmaz, a diós még ennél is többet, 2211-et. Ha 12 szeletet varázsolsz belőle, akkor egy szelet diós energia tartalma 184 kcal. De tudod, egy szelet soha nem elég!

 

Ehelyett itt van diétás finomságnak a sütőtök. Ezt már a másfél éves lányom is eheti, az íze pedig egyszerűen fantasztikus. Ez recept Dél-Afrikából származik, és édesen desszertként lehet enni, de elkészítheted a sós változatát is, akkor köretként nagyon finom.

Sütőtök omlett

Hozzávalók 4 személyre

45 dkg párolt sütőtök

6 dkg liszt

1 teás kanál sütőpor

1 csipet só

2 db tojás

kevés tej

1 evőkanál olaj a sütéshez

 

A sütőtököt megpucolom, felkockázom, és puhára párolom. Amikor elkészült, a liszttel, a sütőporral és a sóval kikeverem, majd mehet hozzá a két tojás, és ha nagyon sűrű lenne a tészta, akkor egy kicsi tejjel felhigítom. Olyan sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie, mint amit az amerikai filmekben látsz, reggelire sütik, és juharsziruppal szokták enni. A serpenyőben az olajat megmelegítem, de nem szabad túl forrónak lennie, mert a tészta rögtön megég, a belseje meg nyers marad. Kis kupacokat formázok a serpenyőben, és mindkét oldalát megsütöm. Ha édesen készítem, akkor a tésztába még teszek a zacskó vaníliás cukrot, ha köretnek, akkor egy csipettel több só kerül bele, és egy pici bors. Amikor megsült mind a két oldala, akkor papírra szedem, az olajat leitatom róla, és még melegen tálalom. A tetejét egy pici porcukorral megszórom, és diétás lekvárt halmozok a közepére.

1 adag 220 kcal+a lekvár

(Az 1 adag 2-3 db kis omlett)


A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr371616698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzso1981 2009.12.22. 22:05:42

Gyönyörű lett a beiglid, ügyi vagy! Még szerencse, hogy én nem szeretem!

Moroandi · https://aloewebshop.hu 2009.12.23. 09:07:38

@zsuzso1981: sajnos a diósat én szeretem, de abból csak 1 rúddal sütöttem :)))
süti beállítások módosítása