Megállíthatatlanul jön a tavasz. A múlt héten épített 2 méter magas hóember a felére olvadt, és a hét második felére már esőt jelzett a meteorológia. Ha idáig húztad-halasztottad a diétázást, ideje elkezdeni, mert hamarosan a vastag téli kabát helyett már jöhetnek a vékonyabb tavaszi cuccok. A következő egy hónapban igazán alacsony kalóriatartalmú ételeket fogok készíteni. Naná, 1 hónap múlva utazom Sopronba a családdal, nem csak a téli kabát nem fog takarni semmit, de még fürdőruhát is kell húznom. A szálloda wellness részlegét már csak nem hagyom ki :)))
Csőben sült karfiol pirított szezámmaggal
A karfiol a fogyás időszakára az egyik legnyerőbb választás, 10 dkg csak 17 kcal-t! tartalmaz.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg karfiol
2 pohár natúr joghurt
20 dkg sovány reszelt sajt
tenger só
frissen őrölt bors
csipet szerecsendió
1 dkg vaj
4 teáskanál szezámmag
A karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem, forrásban levő vízbe dobom, és 5 perc alatt előfőzöm. Egy tűzálló tálat vajjal vékonyan kikenek, a leszűrt, lecsöpögtetett karfiolt beleöntöm. A joghurtot megsózom, borssal, szerecsendióval ízesítem, alaposan összekeverem, és rálocsolom a karfiolra. Óvatosan átforgatom a joghurttal, hogy mindenhova jusson belőle. A tetejét reszelt sajttal megszórom, és a sütőben 200 C°-on kb. 30 perc alatt pirosra sütöm. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítom, és tálalásnál a karfiol tetejére szórom.
1 adag 292 kcal-át tartalmaz.