Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Csőben sült karfiol pirított szezámmaggal

2010. február 15. - Moroandi

Megállíthatatlanul jön a tavasz. A múlt héten épített 2 méter magas hóember a felére olvadt, és a hét második felére már esőt jelzett a meteorológia. Ha idáig húztad-halasztottad a diétázást, ideje elkezdeni, mert hamarosan a vastag téli kabát helyett már jöhetnek a vékonyabb tavaszi cuccok. A következő egy hónapban igazán alacsony kalóriatartalmú ételeket fogok készíteni. Naná, 1 hónap múlva utazom Sopronba a családdal, nem csak a téli kabát nem fog takarni semmit, de még fürdőruhát is kell húznom. A szálloda wellness részlegét már csak nem hagyom ki :)))

 

Csőben sült karfiol pirított szezámmaggal

A karfiol a fogyás időszakára az egyik legnyerőbb választás, 10 dkg csak 17 kcal-t! tartalmaz.

Hozzávalók 4 személyre

1 kg karfiol

2 pohár natúr joghurt

20 dkg sovány reszelt sajt

tenger só

frissen őrölt bors

csipet szerecsendió

1 dkg vaj

4 teáskanál szezámmag

A karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem, forrásban levő vízbe dobom, és 5 perc alatt előfőzöm. Egy tűzálló tálat vajjal vékonyan kikenek, a leszűrt, lecsöpögtetett karfiolt beleöntöm. A joghurtot megsózom, borssal, szerecsendióval ízesítem, alaposan összekeverem, és rálocsolom a karfiolra. Óvatosan átforgatom a joghurttal, hogy mindenhova jusson belőle. A tetejét reszelt sajttal megszórom, és a sütőben 200 C°-on kb. 30 perc alatt pirosra sütöm. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítom, és tálalásnál a karfiol tetejére szórom.

1 adag 292 kcal-át tartalmaz.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr171761032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása