Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Ha unod a banánt (csirkemellet)

2010. február 17. - Moroandi

Gyerekkoromban kizárólag a csirkemellet voltam hajlandó megenni, a csirke egyéb részeire rá se néztem. 14 éves korom körül ettem először csirkecombot, de csak muszájból, mert barátnőméknél nyaraltam, és édesanyja abból főzött pörköltet. Valamennyit elnyammogtam belőle, aztán köszönöm, többet nem kérek. Ahogy "öregszik" az ember, úgy változik az ízlése. A pasik ezt a folyamatot a pálinka-sör-bor folyamattal szokták illusztrálni. Igen, 40 évesen már néha megeszem a csirkecombot is. Nem tudom, leszek-e annyira idős, hogy ráfanyalodjak a birkára :) Mivel a csirkecomb sokkal zsírosabb, és ettől ízesebb, mint a csirkemell, a diétában trükközni kell, hogy ne legyen 1000 kcal egy ebéd.

 

Citromos csirkecomb párolt brokkolival

Hozzávalók 4 személyre

8 db felső comb

1 fej brokkoli

1 fej vöröshagyma

1 db citrom

1 evőkanál olívabogyó

vaj

olívaolaj

tengeri só

frissen őrölt bors

 

A csirkecombokról lehúzom a bőrt (így lesz kisebb a kalóriatartalma), és kiszedem a csontot. Borssal, sóval megfűszerezem, és a nagy serpenyőbe elősütöm. Közben egy tűzálló tálat kikenek vékonyan vajjal, a vöröshagymát felszeletelem, az egyik felét a tál aljába rakosgatom. A fél citrom levét rálocsolom, majd az elősütött combokkal telepakolom a tálat. Rászórom a maradék hagymakarikákat, az olívabogyót, és a citrom másik felét rászeletelem. Fóliával letakarom, hogy a lebőrözött combok ne száradjanak ki. 45 perc alatt puhára sütöm. Párolt brokkoli rózsákkal tálalom. 

1 adag 331 kcal-t tartalmaz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr261766583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása