Annyiszor, de hányszor megfogadtam, hogy az egészségesnek mondott heti két alkalommal tengeri halat fogok enni (de legalább egyszer). Hát a legalább egyszer stimmel, csak havonta. Most, hogy súlykontrollos receptek után kutatok, találtam egy sajtos-tejszínes halfilét. Na, a sajt meg a tejszín nem szokott diétás ételekben szerepelni, együtt aztán meg pláne. De nem is lenne igazi súlykontroll recept, ha a sajt nem Alexandra nevével fémjelzett trappista light lenne, a tejszín pedig a 10 %-os kávétejszín (12 %-osat sikerült vennem, de a energiatartalma 10 g-onként csak 14 kcal, ez nem is olyan rossz).
Sajtos tőkehalfilé ruccolával
Hozzávalók 2 személyre
2 nagyobb szelet tőkehalfilé
tengeri só
frissen őrölt bors
friss citromlé
vaj
10 dkg sovány sajt (legyen trappista light)
40 g kávétejszín (ez nekem 4 teáskanálnyi volt)
2 maréknyi ruccola
2 szem paradicsom
olívaolaj
mustár
magvak (napraforgó, lenmag, szezámmag)
A halfiléket megmosom, félbevágom, és sóval, borssal ízesítem. Egy tűzálló tálat vajjal vékonyan kikenek, belefektetem a haldarabokat. A sajtot lereszelem, a kávétejszín hozzáöntöm, összeforgatom, és a halak tetejére kanalazom. Előmelegített sütőben pirosra sütöm. A ruccolához az olívaolajat sóval, citromlével és egy pici mustárral kikeverem, majd a leveleket beleforgatom. A magvakat száraz forró serpenyőben illatosra pirítom. A paradicsomokat a ruccolára rakosgatom, és a magvakkal megszórom.
1 adag 468 kcal-t tartalmaz.