Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Sajtos tőkehalfilé ruccolával

2010. március 10. - Moroandi

Annyiszor, de hányszor megfogadtam, hogy az egészségesnek mondott heti két alkalommal tengeri halat fogok enni (de legalább egyszer). Hát a legalább egyszer stimmel, csak havonta. Most, hogy súlykontrollos receptek után kutatok, találtam egy sajtos-tejszínes halfilét. Na, a sajt meg a tejszín nem szokott diétás ételekben szerepelni, együtt aztán meg pláne. De nem is lenne igazi súlykontroll recept, ha a sajt nem Alexandra nevével fémjelzett trappista light lenne, a tejszín pedig a 10 %-os kávétejszín (12 %-osat sikerült vennem, de a energiatartalma 10 g-onként csak 14 kcal, ez nem is olyan rossz).

Sajtos tőkehalfilé ruccolával

Hozzávalók 2 személyre

2 nagyobb szelet tőkehalfilé

tengeri só

frissen őrölt bors

friss citromlé

vaj

10 dkg sovány sajt (legyen trappista light)

40 g kávétejszín (ez nekem 4 teáskanálnyi volt)

2 maréknyi ruccola

2 szem paradicsom

olívaolaj

mustár

magvak (napraforgó, lenmag, szezámmag)

A halfiléket megmosom, félbevágom, és sóval, borssal ízesítem. Egy tűzálló tálat vajjal vékonyan kikenek, belefektetem a haldarabokat. A sajtot lereszelem, a kávétejszín hozzáöntöm, összeforgatom, és a halak tetejére kanalazom. Előmelegített sütőben pirosra sütöm. A ruccolához az olívaolajat sóval, citromlével és egy pici mustárral kikeverem, majd a leveleket beleforgatom. A magvakat száraz forró serpenyőben illatosra pirítom. A paradicsomokat a ruccolára rakosgatom, és a magvakkal megszórom.

1 adag 468 kcal-t tartalmaz.


A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr801828684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása